Huiswerkbegeleiding op maat in Oldenzaal
Telefoon: 06-45969992

Huiswerkbegeleiding

Wat is huiswerkbegeleiding bij Marque?

  • Huiswerkbegeleiding in je eigen school
  • Gepersonaliseerde huiswerkbegeleiding: keuze uit verschillende pakketten en het aantal dagen en u kunt eenvoudig switchen
  • Persoonlijke begeleiding door het grote aantal docenten, pedagogen en vakexperts dat we per leerling inzetten. Hierdoor zal u kind snel weer op eigen benen kunnen staan
  • Leerlingvolgsysteem waarmee ouders zicht hebben op het leer- en begeleidingsproces
  • Mogelijkheden om buiten openingstijden (in het weekend) vragen te stellen aan de vakexperts.

slider6


Werkwijze
Direct na schooltijd is uw kind bij ons welkom. Wij zijn gehuisvest in de school. Voor iedere bijeenkomst bespreken we met uw kind de afgelopen dag en maken we een planning voor de aankomende dagen. Ook worden eventuele aandachtspunten besproken. Wat kan er de volgende keer beter of anders? Vervolgens werkt uw kind aan het huiswerk en ondersteunen wij door middel van overhoren en bijvoorbeeld door te helpen met samenvatten.
Samen met uw kind controleren we het maakwerk en overhoren het leerwerk voordat de leerling naar huis gaat. We werken in een strakke structuur waarin er ook aandacht is voor plannings- en studievaardigheden. In periodes waarin de leerling minder huiswerk heeft, wordt er zelfs individueel gewerkt aan het bijspijkeren van de hiaten. Zo nodig bieden we vakinhoudelijke ondersteuning.
De huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat uw kind zelfstandig en gestructureerd leert werken. Thuis is er rust rond het schoolwerk.

Online leerlingvolgsysteem
Voor de huiswerkbegeleiding gebruiken we een speciaal digitaal begeleidingssysteem.
Uiteraard ontvangen de ouders hiervoor een toegangscode zodat de vorderingen en ontwikkelingen nauwgezet kunnen worden gevolgd.

Gepersonaliseerde huiswerkbegeleiding
Elk kind is uniek. Daarom biedt Marque huiswerkbegeleiding verschillende soorten begeleidingspakketten aan. Hierdoor is de begeleiding altijd op maat en betaalt u nooit te veel. Tijdens de intake adviseren wij u welke begeleidingsvorm het beste bij uw kind past. Ook tijdens de begeleiding krijgt u van ons een seintje als de begeleiding bijvoorbeeld op een lager pitje kan.

Huiswerkbegeleiding A of B?
Huiswerkbegeleiding A: Met een begeleidingsrato van 1 op 7 (bij elke 7 leerlingen is er 1 begeleider aanwezig) de huiswerkklas vooral geschikt voor leerlingen die een rustige plek nodig hebben voor het maken van huiswerk. Het huiswerk wordt gecontroleerd en leerwerk wordt overhoord.
Huiswerkbegeleiding B: Leerlingen worden met een rato van 1 begeleider op 4 leerlingen intensief begeleid bij het plannen en maken van het huiswerk. Naast het maken van het huiswerk worden leerlingen bij de hand genomen om bij pieken en grote leer- en maakopdrachten te leren hoe te plannen en te organiseren. Er wordt structuur aangebracht in de weekagenda en leerlingen krijgen daardoor meer zelfvertrouwen en motivatie.

De verschillen tussen de 2 soorten huiswerkbegeleiding die we aanbieden:

  Huiswerkbegeleiding A Huiswerkbegeleiding B
Onder toezicht huiswerk maken x x
Intake (plan van aanpak) x x
Hulp en uitleg bij vragen/problemen x x
Huiswerk wordt gecontroleerd en afgetekend x x
Leerstof wordt overhoord x x
Maakwerk wordt inhoudelijk gecontroleerd x x
Leerlingvolgsysteem (Studyspace) x x
Hulp bij plannen en organiseren x
Bijbrengen studievaardigheden (leren leren) x
Hiaten opzoeken en bijspijkeren x
Ook in het weekend (via Whatsapp) x
Begeleidingsverhouding aantal docenten: leerlingen 1 op 7 1 op 4

front11

Meer informatie? Klik dan hier:

%d bloggers liken dit: