Marque Huiswerkbegeleiding is een jong en ambitieus instituut dat wordt geleid door orthopedagogen, onderwijspsychologen en ervaren onderwijsbevoegde docenten. Wij worden ondersteund door studenten van de universiteit en hoge scholen. Marque heeft een samenwerkingsverband met Gradua Huiswerkbegeleiding en Studentmeesters. We zijn werkzaam in scholen, wijkcentra en clubgebouwen in het oosten van het land. Marque zoekt de verbinding met de maatschappij om leerlingen te kunnen ondersteunen bij school. Zo weten wij wat er leeft en kunnen wij laagdrempelig blijven: want wij willen bereikbaar zijn voor iedereen! Marque Huiswerkbegeleding heeft in Oldenzaal 1 vestiging.

Het samenwerkingsverband is met 12 locaties15 onderwijsspecialisten en meer dan 70 universiteitsstudenten de grootste huiswerkbegeleider in Overijssel.
We zijn gespecialiseerd in gepersonaliseerde huiswerkbegeleiding. Tijdens de huiswerkbegeleiding kan de begeleidingsintensiviteit eenvoudig worden aangepast (up- of downgraden) aan de behoefte van uw kind. U kunt bijvoorbeeld switchen tussen de verschillende vormen van huiswerkbegeleiding. Onze onderwijsspecialisten adviseren u daarover. Met onze persoonlijke werkwijze krijgt uw kind altijd de begeleiding (op maat) die het nodig heeft en daardoor krijgt uw kind de juiste begeleiding en betaalt u als ouder(s) nooit te veel. Daarin zijn onze medewerkers gespecialiseerd.
Tijdens het intakegesprek wordt samen met u, uw kind en onze coördinator een plan van aanpak gemaakt. U kunt de vorderingen van uw kind overzichtelijk volgen via ons eigen leerlingvolgsysteem Studyspace.

De medewerkers van Marque:


Kevin Leuwerink

Docent Exacte vakken, Natuur, Techniek en Gezonheid
Bc Technische Informatica en Master Human Media Interaction


Eind 2016 ben ik begonnen als huiswerkbegeleider bij Marque. Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in hoe het leerproces in elkaar steekt, maar wist daarvoor eigenlijk nooit dat ik zo’n passie voor het onderwijs heb. Het feit dat de leerlingen progressie maken en dat ik daar een steentje aan heb mogen bijgedragen geeft mij ontzettend veel voldoening. Mijn doel is om iedere leerling de begeleiding te geven die hij of zij nodig heeft - structuur, discipline, motivatie, hulp bij plannen of hoe je het best kunt leren, extra uitleg - iedere leerling is weer gebaat bij iets anders. Met behulp van een persoonlijk begeleidingsplan zorgen we ervoor dat ze vooruitgang boeken, met als uiteindelijk doel natuurlijk dat onze hulp niet meer nodig is.
Ik heb mijn bachelor Technische Informatica afgerond aan de Universiteit Twente en heb daarna de master Human Media Interaction gevolgd. Ik ben dus vooral van de exacte vakken (waarin ik op het moment ook veel bijles geef), maar ook de talen lagen mij vroeger goed. Verder doe ik in mijn vrije tijd aan judo. Ik zie uit naar een goede samenwerking met de leerlingen en ouders.


Sarah Pikkemaat


Derdejaars studente Toegepaste Psychologie aan het Saxion in Deventer.
Momenteel bezig met de minor ‘Werken in een gedwongen kader’, aan het Windesheim.


Begin september 2021 ben ik gestart als huiswerkbegeleider bij Marque. Momenteel studeer ik Toegepaste Psychologie en ik wil na mijn huidige studie graag orthopedagogiek gaan studeren. Ik krijg tijdens mijn studie les in coaching, gespreksvaardigheden, sociale psychologie en nog veel meer interessante vakken. Vooral door mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat ik een passie heb voor het werken met jongeren. Ik merk dat ik veel elementen uit mijn studie Toegepaste Psychologie, al kan toepassen en dat ik hierdoor met nog meer enthousiasme mijn werkdagen vervul.

Ik vind het belangrijk om een goede band te krijgen met mijn leerlingen. Op deze manier heb je echt het gevoel dat je samen ergens naartoe werkt. Vaak maak ik eerst even kort een praatje en daarna gaan we natuurlijk hard aan de slag! Ik help veel met plannen, samenvatten en vind regelmaat en structuur belangrijk.

Mijn sterke vakken zijn Nederlands, Duits, geschiedenis, maatschappijleer, maatschappijwetenschappen, biologie en economie.

Een leuk weetje over mij is dat ik nu al zo’n 4 jaar zangles heb! Om deze reden vind ik het dan ook helemaal leuk om de leerlingen soms te helpen met muziek.
Huiswerkbegeleiders:

Naast onze docenten zijn er ook huiswerkbegeleiders bij ons werkzaam. Onze huiswerkbegeleiders zijn gespecialiseerd in een vak, profiel of richting.
Ze volgen op dit moment een Masteropleiding op de Universiteit (Twente of Nijmegen) of de Saxion Hogeschool in Enschede en zijn keien in hun eigen vakgebied. Ze staan dicht bij de methodes en lossen leerproblemen snel op. Ze weten precies welke aanpak nodig is om de leerling de stof eigen te maken.