Marque Huiswerkbegeleiding is een jong en ambitieus instituut dat wordt geleid door orthopedagogen, onderwijspsychologen en ervaren onderwijsbevoegde docenten. Wij worden ondersteund door studenten van de universiteit en hoge scholen. Marque heeft een samenwerkingsverband met Gradua Huiswerkbegeleiding en Studentmeesters. We zijn werkzaam in scholen, wijkcentra en clubgebouwen in het oosten van het land. Marque zoekt de verbinding met de maatschappij om leerlingen te kunnen ondersteunen bij school. Zo weten wij wat er leeft en kunnen wij laagdrempelig blijven: want wij willen bereikbaar zijn voor iedereen! Marque Huiswerkbegeleding heeft in Oldenzaal 1 vestiging.

Het samenwerkingsverband is met 12 locaties15 onderwijsspecialisten en meer dan 70 universiteitsstudenten de grootste huiswerkbegeleider in Overijssel.
We zijn gespecialiseerd in gepersonaliseerde huiswerkbegeleiding. Tijdens de huiswerkbegeleiding kan de begeleidingsintensiviteit eenvoudig worden aangepast (up- of downgraden) aan de behoefte van uw kind. U kunt bijvoorbeeld switchen tussen de verschillende vormen van huiswerkbegeleiding. Onze onderwijsspecialisten adviseren u daarover. Met onze persoonlijke werkwijze krijgt uw kind altijd de begeleiding (op maat) die het nodig heeft en daardoor krijgt uw kind de juiste begeleiding en betaalt u als ouder(s) nooit te veel. Daarin zijn onze medewerkers gespecialiseerd.
Tijdens het intakegesprek wordt samen met u, uw kind en onze coördinator een plan van aanpak gemaakt. U kunt de vorderingen van uw kind overzichtelijk volgen via ons eigen leerlingvolgsysteem Studyspace.

De medewerkers van Marque:


Kevin Leuwerink

Docent Exacte vakken, Natuur, Techniek en Gezonheid
Bc Technische Informatica en Master Human Media Interaction


Eind 2016 ben ik begonnen als huiswerkbegeleider bij Marque. Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in hoe het leerproces in elkaar steekt, maar wist daarvoor eigenlijk nooit dat ik zo’n passie voor het onderwijs heb. Het feit dat de leerlingen progressie maken en dat ik daar een steentje aan heb mogen bijgedragen geeft mij ontzettend veel voldoening. Mijn doel is om iedere leerling de begeleiding te geven die hij of zij nodig heeft - structuur, discipline, motivatie, hulp bij plannen of hoe je het best kunt leren, extra uitleg - iedere leerling is weer gebaat bij iets anders. Met behulp van een persoonlijk begeleidingsplan zorgen we ervoor dat ze vooruitgang boeken, met als uiteindelijk doel natuurlijk dat onze hulp niet meer nodig is.
Ik heb mijn bachelor Technische Informatica afgerond aan de Universiteit Twente en heb daarna de master Human Media Interaction gevolgd. Ik ben dus vooral van de exacte vakken (waarin ik op het moment ook veel bijles geef), maar ook de talen lagen mij vroeger goed. Verder doe ik in mijn vrije tijd aan judo. Ik zie uit naar een goede samenwerking met de leerlingen en ouders.


Niek Buijvoets

Docent Exacte vakken, Natuur, Techniek en gezonheid
Leerpsycholoog

Passie voor het coachen
Vanaf oktober 2015 ben ik werkzaam als huiswerkbegeleider bij Marque en sinds kort ook officieel leerpsycholoog. Mijn specialisatie is het ‘leren leren’ en leren via instructievideo’s. Daarnaast ben ik nog werkzaam als sportinstructeur. Ik heb een grote passie voor het coachen en les geven aan mensen. Mijn doel is om leerlingen te begeleiden vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten en vanuit mijn eigen ervaring. Een stukje rust, structuur, motivatie, discipline en hoe leer ik nou eigenlijk, zijn voor mij uitgangspunten om leerlingen zo goed mogelijk te helpen. Vanuit mijn specialisatie leren leren ben ik erachter gekomen dat kennis van leerstijlen een goed middel is om leerlingen beter te laten presteren in het onderwijs. Ik heb als huiswerkbegeleider in de praktijk ervaren dat leerlingen die hun eigen leerstijl (leren) kennen, beter leren. Naast mijn Master Psychologie heb ik een voorliefde voor de exacte vakken, waar ik dan ook regelmatig bijles in geef. Daarnaast liggen talen mij goed en ben ik bedreven in het onderzoekend leren. In mijn vrije tijd ben ik altijd veel bezig met sport en gezondheid en geloof ik in de kracht van een gezonde geest en in gezond lichaam.

Huiswerkbegeleiders:

Naast onze docenten zijn er ook huiswerkbegeleiders bij ons werkzaam. Onze huiswerkbegeleiders zijn gespecialiseerd in een vak, profiel of richting.
Ze volgen op dit moment een Masteropleiding op de Universiteit (Twente of Nijmegen) of de Saxion Hogeschool in Enschede en zijn keien in hun eigen vakgebied. Ze staan dicht bij de methodes en lossen leerproblemen snel op. Ze weten precies welke aanpak nodig is om de leerling de stof eigen te maken.