Begeleiding op maat in je eigen school
Telefoon: 06-45969992

Over ons

Even voorstellen

Marque Huiswerkbegeleiding wordt gecoördineerd door Marc Vreeswijk en Karien van Benthem, twee ervaren docenten uit het voortgezet onderwijs.
Specialisaties: huiswerkbegeleiding bij alle vakken, leerlingbegeleiding, studie- en planningsvaardigheden, sociale ondersteuning, ICT in het onderwijs, ondersteuning bij onderwijsprocessen, het menselijk brein in onderwijssituaties.

Onze medewerkers

 


Rianke Lubberding
Vestigingscoördinator, locatie TCC Lyceumstraat

Docent Voortgezet Onderwijs

Onderwijs zit me in het bloed
Ik heb Nederlands gegeven op scholengemeenschap De Waerdenborch in Goor. Verder heb ik een opleiding gevolgd voor het geven van NT-2 lessen (Nederlands voor anderstaligen) en bij het ROC in Almelo was ik trajectbegeleidster voor het middelbare beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. In mijn vrije tijd heb ik jarenlang Russische les gegeven aan beginners en gevorderden. Als moeder van drie leerlingen op de middelbare school weet ik uit de praktijk hoe leerlingen omgaan met het huis- en leerwerk. Ik probeer hun aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid en hun de handvatten aan te reiken hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen en daarbij niet bang hoeven te zijn om fouten te maken. Het leuke van huiswerkbegeleiding vind ik om leerlingen te helpen (weer) grip te krijgen op hun eigen leerproces, hen te helpen met het plannen en hen bewust te maken van hun manier van leren, waardoor ze hun tijd effectief gebruiken en goede cijfers halen. Hierdoor raken ze gemotiveerd om vanuit zichzelf te gaan leren en niet omdat het van ouders, school of de huiswerkbegeleiding moet. Mijn ultieme missie is om mezelf overbodig te maken.


Beppie Heilen
Vestigingscoördinator, locatie TCC de Thij

Docent Nederlands
Leerkracht basisonderwijs


Huiswerk maken is voor veel leerlingen (en ouders) een last. Maar wat is het fijn als het af is, je goede cijfers haalt én plezier hebt in school. Daarbij helpen is dankbaar werk.
Mijn jarenlange ervaring als groepsleerkracht in het basisonderwijs en als docent Nederlands aan het ROC, komen mij hierbij goed van pas.Mart Evers
Vestigingscoördinator, locatie TCC Denekamp

Docent/tentamentrainer, Bedrijfskunde RUG

Na ongeveer vier jaar actief te zijn geweest als huiswerkbegeleider op beide locaties in Oldenzaal ga ik dus nu fungeren als vestigingscoördinator in Denekamp. Naast deze werkzaamheden ben ik bezig met de laatste loodjes van mijn bachelor bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen en hoop ik deze dit jaar te kunnen afronden. Na het afronden van deze bachelor ga ik volgend jaar beginnen met mijn grote passie, namelijk het volgen van de master tot eerstegraadsdocent Economie en Management & Organisatie. Deze passie heb ik eigenlijk sinds klein af aan gehad, maar het enthousiasme voor het onderwijs en het omgaan met leerlingen is door mijn 4 jaar als huiswerkbegeleider alleen maar groter geworden. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik vorig jaar actief ben geweest als docent/tentamentrainer voor een tweetal vakken aan de Rijksuniversiteit van Groningen, waarbij ik eerstejaars studenten ondersteunde bij het beheersen van de stof en het voorbereiden op het tentamen. De voldoening die je van de leerlingen ontvangt na het behalen van een goed cijfer is geweldig en dit hoop ik binnen de nieuwe functie nog erg vaak te mogen meemaken. Naast het werken en studeren ben ik een sportief persoon en houd ik ervan om een potje te tennissen of om te voetballen met vrienden. Ik hoop mijn ervaring in het onderwijs te kunnen gaan gebruiken en er samen met de leerlingen een leuke en vooral leerzame periode van te maken.Kevin Leuwerink
Vestigingscoördinator, locatie TCC Losser

Bachelor Technische Informatica en Master Human Media Interaction

Eind 2016 ben ik begonnen als huiswerkbegeleider op TCC De Thij en nu ga ik dus aan de slag als vestigingscoördinator in Losser. Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in hoe het leerproces in elkaar steekt, maar wist daarvoor eigenlijk nooit dat ik zo’n passie voor het onderwijs heb. Het feit dat de leerlingen progressie maken en dat ik daar een steentje aan heb mogen bijgedragen geeft mij ontzettend veel voldoening. Mijn doel is om iedere leerling de begeleiding te geven die hij of zij nodig heeft - structuur, discipline, motivatie, hulp bij plannen of hoe je het best kunt leren, extra uitleg - iedere leerling is weer gebaat bij iets anders. Met behulp van een persoonlijk begeleidingsplan zorgen we ervoor dat ze vooruitgang boeken, met als uiteindelijk doel natuurlijk dat onze hulp niet meer nodig is.


Ik heb mijn bachelor Technische Informatica afgerond aan de Universiteit Twente en heb daarna de master Human Media Interaction gevolgd. Ik ben dus vooral van de exacte vakken (waarin ik op het moment ook veel bijles geef), maar ook de talen lagen mij vroeger goed. Verder doe ik in mijn vrije tijd aan judo. Ik zie uit naar een goede samenwerking met de leerlingen en ouders.
Huiswerkbegeleiders:

Onze huiswerkbegeleiders zijn gespecialiseerd in een vak, profiel of richting.
Ze zijn afgestudeerd op het VWO en volgen op dit moment een universiteit (Twente of Nijmegen) of de Saxion Hogeschool in Enschede.


Overhoorders:

Onze overhoorders zijn talenvolle leerlingen van het Vwo.